Onderhoud onverharde wegen

Onderhoud onverharde wegen

Onverharde wegen komen nog veel voor in prachtige landschappen. Het tijdperk zijn we voorbij dat we de onverharde wegen van een verharding willen voorzien.


OFFERTES AANVRAGEN

Begaanbaar

Men ziet nu in dat een zandweg de historische en recreatieve waarde van een landschap benadrukt. Echter vragen deze wegen wel om onderhoud m.b.t. grondwerk. Het is vervelend om gebruik te maken van een weg met diepe gaten, puin resten of wegen die geheel begroeid zijn. Deze wegen moeten weer hersteld worden, zodat ze weer voor lange tijd begaanbaar zijn.

Een onverharde weg is goed te onderhouden wanneer deze voldoet aan drie uitgangspunten:

  • Voldoende breedte om de weg bol te leggen: regenwater kan zo snel via de zijkanten worden afgevoerd.
  • Voldoende mogelijkheden voor afwatering: bij onvoldoende afwatering kan de weg veranderen in een modderpoel.
  • Geen hoge verkeersintensiteit: een te grote verkeersintensiteit op een verweekte weg kan in korte tijd dramatische gevolgen hebben.

Weersafhankelijk

Onderhoud is voor een groot gedeelte afhankelijk van het weer. Zand is een instabiele grondstof en de stabiliteit ervan is afhankelijk van de differentiatie van de korrelgrote. Het tijdstip van het onderhoud van onverharde wegen is ook belangrijk. Zo kun je bij nat weer niets beginnen met een onverharde weg, maar bij een heel droge periode geldt hetzelfde. We proberen dus altijd zo goed mogelijk in te spelen op de wisselende weersgesteldheid.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden wat betreft onderhoud van onverharde wegen. Het onderhoud wordt door onze vakmannen uitgevoerd tegen altijd lage prijzen. Vraag alvast een vrijblijvende offerte aan!

Zoekt u een grondwerkbedrijf? Wij zijn u graag van dienst!


NEEM CONTACT MET ONS OP

Klantervaringen

T.G. Meijer

Voor onze aanbouw moest er veel grond uitgegraven en verplaatst worden. Via Grondwerk Bedrijf kwamen we snel in contact met een specialist uit de regio.